Τα «Ημερολόγια Αποστολής» των Γιατρών Χωρίς Σύνορα ταξιδεύουν στο Ναύπλιο

Τα «Ημερολόγια Αποστολής» των Γιατρών Χωρίς Σύνορα ταξιδεύουν στο Ναύπλιο

Το ντοκιμαντέρ των Γιατρών Χωρίς Σύνορα «Ημερολόγια Αποστολής Νικόλας Παπαχρυσοστόμου» συνεχίζει το ταξίδι του καικάνει στάση αυτή τη φορά στο 6o Διεθνές ΦεστιβάλΚινηματογράφου Ναυπλίου «Γέφυρες».
Η προβολή του ντοκιμαντέρ θα γίνει την Τετάρτη 27Οκτωβρίου στις 18:00, στο Βουλευτικό (Πλατεία Συντάγματος, Ναύπλιο) με ελεύθερη είσοδο.
Με φόντο την ανθρωπιστική κρίση των Ροχίνγκια στο ΝοτιανατολικόΜπανγκλαντές, τα «Ημερολόγια Αποστολής», παρακολουθούν τονΝικόλα Παπαχρυσοστόμου, στον ρόλο του ως επικεφαλής της επείγουσας παρέμβασης των Γιατρών Χωρίς Σύνορα.
Ο Νικόλας,με καταγωγή από την Κύπρο, δεν είναι ένας συνηθισμένος άνθρωπος. Μετά τις σπουδές Οικονομίας στον Καναδά, ξεκινούσε μια πολλά υποσχόμενη καριέρα σε πολυεθνική εταιρία στον χρηματοοικονομικό τομέα στην Αθήνα των αρχών των 00’s. Ο ίδιος όμως είχε άλλα σχέδια. Ή μάλλον δεν είχε κανένα απολύτως σχέδιο, όταν αποφάσισε να αμφισβητήσει την προδιαγεγραμμένη πορεία που είχε αρχίσει να παίρνει η ζωή του, για να ακολουθήσει το όνειρό του: να κάνει τον γύρο του κόσμου σε 7 ολόκληρα χρόνια.
Μετά από αυτήν την περιπλάνηση εντάσσεται στους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα, συμμετέχοντας σε αποστολές της οργάνωσης σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης: Υεμένη, Νότιο Σουδάν, Κολομβία, Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης στην κεντρική Μεσόγειο, Ιράκ, Μπανγκλαντές, Καμερούν, Μπουρκίνα Φάσο, Μοζαμβίκη. Οι πιο πρόσφατες αποστολές του ήταν σε Ισπανία και Περού για την αντιμετώπιση της COVID-19 ενώ τώρα βρίσκεται στην Υεμένη.
Μέσα από τις προσωπικές του σκέψεις, όπως ο ίδιος τις καταγράφει και τις αφηγείται στα «Ημερολόγια Αποστολής» του, ο κεντρικός ήρωας του ντοκιμαντέρ επιχειρεί να αποκωδικοποιήσει τις προσωπικές του επιλογές. Μέσα από διαρκείς μεταμορφώσεις, βρίσκεται αντιμέτωπος με πηγαία ερωτήματα για την ορθότητα των αποφάσεών του, τα κίνητρα και τον ρόλο του, καθώς επίσης και τον πραγματικό αντίκτυπο της σύγχρονης ανθρωπιστικής δράσης.

Ένα προσωπικό ταξίδι με τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα, διάρκειας 27 λεπτών, στη σκιά μιας σύγχρονης κρίσης του πλανήτη.
Δείτε εδώ το τρέιλερ του ντοκιμαντέρ.

Συντελεστές του ντοκιμαντέρ
Το ντοκιμαντέρ «Ημερολόγια Αποστολής» είναι μια εσωτερική παραγωγή του Ελληνικού Τμήματος των Γιατρών Χωρίς Σύνορα.
Σκηνοθεσία – κάμερα γυρισμάτων στο Μπανγκλαντές: Δάφνη Τόλη
Σκηνοθεσία – κάμερα γυρισμάτων στην Αθήνα: Δημήτρης Μαυροφοράκης
Μοντάζ: Γεωργία Τσισμετζόγλου
Σενάριο: Μήτση Περσάνη/MSF, Δημήτρης Ρουμπής/MSF, Γεωργία Τσισμετζόγλου

Για περισσότερες πληροφορίες, συνεντεύξεις και θέματα Τύπου:
Κυριακή Μαργαρίτη
Υπεύθυνη Τύπου, Γιατροί Χωρίς Σύνορα, Ελληνικό Τμήμα
Τηλ. 210 5 200 500 (εσωτ.112), κιν. 693 66 99 007
Email: kyriaki.margariti@athens.msf.org